Je gezondheid verbeteren, met yoga en meditatie!

Onze gezondheid is onze grootste rijkdom: het is een uitspraak die zijn populariteit niet gestolen heeft! Hoe goed we ons voelen bepaalt écht hoe we het leven ervaren, met anderen en onszelf omgaan en gewoon hoe gelukkig we zijn. Het loont dan ook de moeite om méér aandacht te besteden aan onze levensstijl, waaronder yoga en Meditatie.

Yoga en meditatie: wat kunnen ze je bieden?

Yoga en meditatie worden vaak in verband gebracht met elkaar, en dat is ook begrijpelijk. Het zijn immers allebei activiteiten met als doel zowel de lichamelijke als de psychologische en spirituele gezondheid te verbeteren. Wat maakt yoga en meditatie nu eigenlijk uniek?

1. Yoga voor een sterk en fit lichaam

Yoga is in essentie een sport, en dat betekent dat je lichaam er sterker, fitter en gezonder door wordt. Als je aan yoga doet, ervaar je heel wat voordelen: je spieren worden sterker en strakker, je flexibiliteit neemt toe en daarbij heb je veel meer coördinatie en controle over je lichaam.

Het voordeel is dat je door de enorme hoeveelheid aan yoga vormen altijd je gading vindt: van Power yoga voor meer spierkracht en conditie tot Hatha Yoga om je lichamelijke controle en flexibiliteit te verbeteren!

2. Meditatie: rust in je hoofd, ook tijdens stress

Meditatie raakt dan weer eerder aan het spirituele en psychologische aspect van het menselijke zijn. Tijdens het mediteren leer je immers meer controle hebben over je gedachten en manier van denken, met als centrale term: ook negatieve gedachten ruimte geven.

Mediteren kan op die manier helpen om je productiviteit, mentale gezondheid én weerstand tegen stress te verbeteren. En dat heeft een positieve invloed op alle aspecten van je leven, van relaties tot werk en meer!